28
March , 2015
Saturday

Ranska.net

La Communauté franco-finlandaise

French with Vincent

Apprenez le francais avec Vincent

Les comptines de la grenouille

Vous êtes prêts à chanter ?

Imagiers.net

Découvrez Imagiers.net

Vous aimez les ecards ?

Pour tout leur dire...

Vous aimez les ecards ?

Pour tout leur dire...

Comptines pour tous

Envie de chanter ?

Chocolat

Posted by admin

Claire Denis: Chocolat – 1988 – 105 min
Kamerun hieman ennen itsenäistymistä.
Marc Dalens, vaimonsa Aimée ja tyttärensä France asuvat Ranskan pienellä hallintoalueella Kamerunissa. Heidän kotinsa sijaitsee kaukana muusta asutuksesta huonojen teiden takana. Marc on usein poissa työnsä takia ja postikin kannetaan vain kaksi kertaa kuukaudessa. Miehensä poissa ollessa Aimée panee kaiken energiansa puutarhan hoitoon sillä aikaa, kun France-tytär viettää aikaansa perheen palvelijapojan Protéen kanssa.
Mikään ei tunnu järkyttävän Dalensin perheen rauhaa, kunnes eräänä päivänä lentokone tekee pakkolaskun aivan heidän talonsa lähistölle.
Pääosissa : Isaach de Bankolé, Giulia Boschi, François Cluzet.
Cannesin festivaalin kilpailusarjassa 1988

Both comments and pings are currently closed.

Derniers articles publiés sur le site :

Dernières photos de Finlande

2015_March_Katajanokka_Graflex-Kodak-Angenieux_012  Aurora 2015  Aurora 2015  A Finnish soldier practices maneuvers in the winter snow at a military dog training school during the Finnish-Soviet Continuation War. Hämeenlinna, Finland. February 1941.  Matalajärvi  Cargo ship and Greylag geese in Yyteri  Greylag goose  Yyteri  Whooper swan  Whooper swans  Yyteri  Four wings  Colorful Aurora over the Frozen Lake  Saint Lauri's church in Vantaa Finland  That day we were black and white  That day we were black and white  

Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator Online Subscribe in Rojo Add to My AOL Add to netvibes Subscribe in Bloglines Add to The Free Dictionary Add to Plusmo Subscribe in NewsAlloy Add to Excite MIX Add to fwicki Add to Webwag Add to Attensa Receive IM, Email or Mobile alerts when new content is published on this site. Subscribe in podnova Add to Pageflakes
    Loading...Recent Comments

This website and around 99% of the interviews have been done by myself (Vincent Lefrançois).

Recent Comments

La maison

On avr-1-2009
Reported by admin

208

On jan-25-2007
Reported by admin

NEXT (sortie le 27.4)

On avr-25-2007
Reported by ESP

Belle de jour

On déc-22-2008
Reported by admin

Aux petits bonheurs

On déc-25-2008
Reported by admin

Recent Posts